Vad som kan gå fel när man anlitar en flyttfirma

När man anlitar en flyttfirma finns det mycket som kan gå fel. Särskilt om man väljer att anlita en flyttfirma som inte är seriös. Det kan verkligen uppstå situationer man önskar att man inte hamnat i. Inte nog med att ens möbler och andra tillhörigheter kan gå sönder och att man inte får någon ersättning för det. Mycket värre saker kan faktiskt uppstå om man anlitar en flyttfirma som inte är seriös.

Det har hänt att hela flyttlass blivit stulna och körda långt bort utan att bli återfunna, då har de som bokat flytten, bokat hos en firma som inte vart registrerade för F-skatt i Sverige och som krävt svart betalning, kontant. Då kan man tänka sig att den som bokade flytten inte var särskilt smart. Men det kan vara lurigare gjort än så, så man får passa sig när det kommer till att boka flyttfirma. Det finns många oseriösa aktörer i branschen och om du inte är uppmärksam kan du råka ut för en av dem.

Andra problem som kan uppstå är att en firma inte håller sig enligt priset på offerten, de ger med avsikt en lägre offert för att man skall välja dem sedan hittar de på något som gör att tidsåtgången blir högre än väntat och därav priset.

Detta kan hända även hos relativt etablerade firmor. Absolut något man kan klaga hos konsumentombudsmannen för, men sällan något som faktiskt leder till att man får tillbaka pengarna, om inte många klagomål kommit in mot samma företag. Dock är det många som inte väljer att klaga utan bara struntar i det och känner sig lurade. På vår blogg kan du läsa mer om hur du gör för att inte bli blåst!

För att skydda sig mot alla ovanstående problem gäller det att man har avtal som det står specifikt vad som tillhandahålls och exakt vad det kommer att kosta. Samt vilka försäkringar som skall vara gällande och hur ett eventuellt problem löses. Det kan tyckas mycket för en simpel flytt men det är det tryggaste sättet att flytta på. Det är även något som gör att en eventuell tvist löser sig väldigt smidigt.

Att flytta med en oseriös firma är lite som att flytta en huggorm från sin tomt! 🙂