Posted on Leave a comment

Proffsig hjälp med flytt

Att flytta en hel arbetsplats innebär mycket och tidskrävande arbete. Dessutom måste de vanliga arbetsuppgifterna stå tillbaka eller kanske helt ligga nere under den tid flytten pågår. Det är naturligtvis viktigt att verksamheten inte blir lidande av en flytt och för att slippa det är det alltid klokt att anlita en riktigt bra flyttfirma. Med proffs på flyttning kommer allt att gå både fortare och smidigare. Möbler, inredning och kanske tekniska installationer flyttas från det gamla till det nya stället enligt uppgjord tidsplan och om så önskas går det självklart att få hjälp med nedpackning och emballering av det som behövs.

Kontorsflytt på rätt sätt
Att flytta en arbetsplats i form av ett kontor innebär vanligen att väldigt många stolar, bord, hyllor och andra möbler måste bäras ut, stuvas och transporteras på ett säkert sätt så inget försvinner eller går sönder under flytten. En flyttfirma har naturligtvis försäkringar som träder in om något oväntat skulle inträffa. Det är dock ovanligt och den största risken för påverkan är nog att verksamheten måste ligga nere under flytten. För att minimera risken för ett eventuellt driftsstopp är det bra att låta en projektledare ta hand om hela flyttprojektet från första planeringen med https://nordiskaflyttkompaniet.se tills att ni är igång igen i de nya lokalerna. Med sådant stöd kan ni ha fullt fokus på kärnverksamheten hela tiden utan att behöva fundera över hur allt egentligen ska gå till rent praktiskt. Låt en erfaren flyttfirma sköta hela jobbet och delegera ansvaret till en projektledare så kommer det att gå som en dans.

Inflyttning och montering
En flyttfirma kan ofta erbjuda kringtjänster förutom själva flyttandet. I nya lokaler kan behoven se lite annorlunda ut. De gamla möblerna passar kanske inte perfekt överallt utan det behövs lite nytt. Ett mycket vanligt skäl att flytta är ju också att man faktiskt behöver större eller mindre ytor, vilket alltid medför behov av anpassning. Då kan en bra och serviceinriktad flyttfirma hjälpa till med montering av nya möbler eller bortforsling av sådant som inte längre behövs. Självklart kan också flyttstädning ingå så den lokal ni lämnar kan överlämnas i perfekt skick till nästa hyresgäst.

Miljötänk och hållbarhetsvinster
De flesta tänker alltmer på klimatet numera. Att bara kassera gamla, fullt användbara möbler och köra dem till tippen är oftast inte något önskvärt alternativ. Det är mycket bättre att ta med sig miljötänk och låta en klimatsmart flyttfirma ta hand om avveckling av sådant som inte längre behövs. För de som har rätt kontakter finns det ofta goda möjligheter att avyttra saker på andrahandsmarknaden eller se till att de återvinns på lämpligaste sätt. På så sätt kan ni implementera miljötänk i er verksamhet även när ni ska flytta till nya lokaler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *