Posted on

Tänk på det här när du flyttar hemifrån!

Det är alltid kul att flytta hemifrån och det är även bra för den personliga utvecklingen! Nytta och nöje förenat i ett, men ofta när det är så, så finns det också en rädsla inblandad. Det man ger sig in i är outforskat och man kanske börjar tvivla på sin förmåga att ta hand om sig själv. Men det behöver man inte göra. Det kanske går lite kärvt i början men när man kommer in i det är det väldigt enkelt. Det är inte så mycket att göra som man kanske tror från början. Hushållssysslor är inte så tidskrävande, och inte alls lika jobbiga som dina föräldrar försöker få dig att tro, dem vill bara att du skall bo kvar ett tag till.

En budget är en bra början

När du flyttar är det smart att göra upp en budget, dels för själva flytten men också för de första månaderna du bor själv. Det kommer hjälpa dig att få koll på utgifterna på flyttfirmaistockholmslän.se, och när du har skapat dig en förståelse för dina utgifter kommer du inte längre att behöva budgeten (om du inte gillar att göra budget förstås, då är det bara bra). Saker du kan räkna in i budgeten för själva flytten är om du skall hyra en skåpbil med flyttfirmaistockholmslän.se, eller boka en flyttfirma (flyttfirma är bäst att boka minst en månad innan flytten, du hittar en flyttfirma enklast på nätet genom att skriva in flyttfirma + staden du bor i). Bensin och pizza till som hjälper dig bära är även bra att ha i budgeten för flytten.

Budget för inflyttning och första månaderna

För inflyttningen kanske du behöver lite nya möbler och andra husgeråd. Det är ofta inte särskilt dyrt och jag skulle rekommendera att du köpa begagnade möbler till att börja med. Det finns massor med fina möbler på loppisar och på blocket. Även på second hand butiker kan man hitta mycket fina möbler som inte alls är särskilt slitna och som har lite charm i sig på hemsidan flyttfirmaistockholmslän.se. Det är mycket trevligare än att köpa billiga nya möbler (tycker åtminstone jag). Plus att det är mycket mer miljövänligt! Begagnade möbler kostar inte miljön någonting att tillverka. Billiga nya möbler (som du ändå kommer vilja byta ut ganska snabbt) kostar massor av miljö att tillverka. Så var miljösmart och köp begagnade möbler som du kan byta ut efter hand. Ofta har deras värde inte sjunkit särskilt mycket under tiden du haft dem så det är nästan gratis för dig att ha dem ett tag!

Gör även en budget för dina första månader, vad är din hyra på, hur mycket lägger du på mat, el, bredband och annat? Hur mycket har du råd att lägga? Skall du spara något? Ta med allt i budgeten så du vet ungefär vad du har att röra dig med när du väl har flyttat. Och glöm inte att njuta av friheten av att bo själv! Det är jättekul och spännande i början!